Case: Entreprise pharmaceutique

Following explosive growth (turnover of 400 million), this company employs 500 people in the pharmaceutical industry and soon found it had outgrown its buildings in the Paris region.

FACTS & FIGURES

The company chose to move its location into a neighbouring town. To complete this plan successfully, it allowed 2 years to plan and develop the project. The idea was to start from scratch, removing the former layout configuration and furniture. In fact, the layout had never grown with the company, and had kept closed offices, which no longer matched the structure of the company's internal departments, hampered communication between departments, and used far too much floor space, creating a lot of wasted space. But moving from enclosed offices to open-space offices was very threatening to the company's collective subconscious... which was the exact opposite of what the new layout was supposed to achieve, namely a pleasant area intended to improve user well-being.

PROJECT INFORMATION

Oberon adjustable-height workstations, with partial screen-it partitions, 9554 desk chairs, temo fold-down tables and filio chairs for meeting rooms, Monolog sofas and Combine tables, Neo stools... Boardroom created with assistance from KAD agency: made-to-measure table with built-in screen, inset electric sockets, microphones and a variety of accessories.

AIM

The challenge was therefore to rethink this organisation, without upsetting the people who worked there. The topic was even more delicate because the company had made sustainable development the main thrust of its PR. And sustainable development goes beyond the subject of the environment to include the human element, namely all the employees who work there. It was an absolute priority that they be the keystone of the project, and that they were provided with a healthy and safe place of work. It is self-evident that a lively, cheerful decor which is redolent of health is needed for a company that is working in the medical world!

Kinnarps therefore ran a pilot project: preparing a test area to allow a sample of the company to work under real conditions using the furnishings planned for the future refurbishment.

LIKE TO DISCOVER HOW YOU COULD MOVE TO AGILE WORKING LIKE PEAKS & PLAINS?

ASK US HOW

THIS TEST AREA INCLUDED OFFICE SPACE, MEETING ROOMS AND INFORMAL AREAS AND WOULD PROVIDE INPUT FOR THE FUTURE REFURBISHMENT. 

 Electrically height-adjustable workstations and chairs that had won awards for their ergonomic mechanisms... Obviously everyone signed up to this. Each and every employee was instantly persuaded of the quality and well-being that surrounded them in these areas and obviously they loved the design of these products. Led by the Health and Safety Committee, the project was helped along by the creation of a satisfaction questionnaire, an internal charter and many information meetings.